Många besökte Gasverksdagen

I lördags arrangerades årets upplaga av Gasverksdagen och som lockade många besökare till området. Sedan Gasverksdagen arrangerades för första gången 2014 har mycket hänt i Gasverket som öppnat upp alltmer och hyresgäster har flyttat in.

Under dagen hade flera av verksamheterna öppet hus och Spårvägsmuseet bjöd på gratis inträde. Vid Bobergstorget kunde besökaren prova på flera olika aktiviteter, såsom parkour, fotboll, handboll och fäktning och vid Klätterverket fanns en utomhusklättervägg. På torget fanns flera matstånd och foodtrucks för den som var hungrig. Ocra och Granero Bakery hade öppet som vanligt. I år hade vi även glädjen att kunna välkomna aktörer som är verksamma i Norra Djurgårdsstaden och inte bara i Gasverket.

Från Stockholms stad var vi på plats med den stora modellen och svarade på frågor om områdets utveckling. Norra Djurgårdsstadens bibliotek och förskolor bjöd på aktiviteter för de minsta i det stora tältet. Där fanns även CA Fastigheter, Hjorthagens Intresseförening i Norra Djurgårdsstaden, Svenska Kyrkan, Envac, Stockholm Vatten och Avfall och LocalLife som alla berättade om sina verksamheter och engagemang i stadsdelen.

Precis som förra året arrangerades guidade turer genom området med möjlighet att kika in i både Gasklocka 1 som sopsugsterminalen i Hjorthagsberget.

Inne i aulan hos Berghs School of Communication hölls seminarieserien Gasverket Talks, i år på temat "Den kreativa staden – hur kulturen bidrar i stadsutvecklingen". Diana Uppman modererade samtalen och presentationerna som handlade om framtidens kultur i Norra Djurgårdsstaden, betydelsen av det lokala engagemanget, utvecklingen av området, vad en kulturlots gör och hur placemaking kan användas som verktyg för en gladare stad. Utöver detta fick publiken ta del av tre trendspaningar från Berghs.

Gasverksdagen genomfördes tillsammans med CA Fastigheter. Gasverket Talks arrangerades av Stockholms stad, CA Fastigheter och Berghs School of Communication.

Barn hade möjlighet att prova på utomhusklättring hos Klätterverket.
Stockholms stad berättade om utvecklingen av området.
Många besökte Gasverket i lördags.
Norra Djurgårdsstadens förskolor bjöd på aktivitet för de minsta.
Många var intresserade av att ta del av presentationerna under Gasverket Talks hos Berghs School of Communication.
Under dagen hölls guidade turer i området.
På Bobergstorget fanns matstånd och foodtrucks.
Gasverksdagen lockade flera tusen besökare till området.

Uppdaterad