Odla i Norra Djurgårdsstaden

Datum:

Tid: 11.00-14.00

Plats: Bobergstorget

Lördag den 27 april, klockan 11-14, bjuder vi in till Odla i Norra Djurgårdsstaden. En dag för hela familjen med möjlighet att odla, byta sticklingar, göra en fröboll och prata med experter och få tips och information om odling och biologisk mångfald.

Vilka växter klarar sig på min balkong och vilka växter är bra för sena och tidiga pollinatörer? Lördag den 27 april bjuder vi in till evenemanget Odla i Norra Djurgårdsstaden där du har möjlighet att träffa experter på odling och biologisk mångfald. Under dagen kan du även byta sticklingar, göra en fröboll och barnen kan påta med jord och plantera sin egen blomma att ta med hem. Jord och fröer kommer att finnas på plats.

Experter från Stockholms stad finns också på plats för att svara på frågor om biologisk mångfald, hur staden jobbar med frågan, hur du som boende kan bidra och hur du går till väga för att odla i en av stadsdelens pallkragar.

Under dagen kommer du att kunna gå en guidad tur i området där vår guide berättar om planeringen av vatten och grönska. Turen pågår cirka en timme.

Ulriksdals handelsträdgård är på plats för den som vill beställa fröer och växter och restaurangerna i Gasverket håller öppet. CA Fastigheter är på plats och svarar på frågor om Gasverkets utveckling.

Guidade turer klockan:

  • 11.30
  • 12.30

Turerna utgår från Bobergstorget. Max 25 personer per grupp och först till kvarn gäller.

Evenemanget genomförs tillsammans med ICA Fastigheter.

Varmt välkommen!

Kategorier: