Vintertorg i Rågsved centrum. Fotograf: Sam Victorin.

Stockholmsrummet på turné

Publicerad:

Uppdaterad:

I Stockholmsrummet i Kulturhuset tar vi emot besökare som är intresserade av stadens utveckling. Nu besöker vi olika platser för att möta fler stockholmare i nya områden. Första stoppet är Rågsved centrum.

I Stockholmsrummet kan besökare lära sig mer om stadsutveckling genom olika utställningar, digitala 3D-modeller, fysiska modeller och diskussioner med kunnig personal. Med start i december åker Stockholmsrummet ut på turné i staden. Befintliga utställningar och verktyg följer med, så att fler stockholmare får möjlighet att upptäcka och lära sig mer om utvecklingen där de bor och vistas.

– I Stockholmsrummet berättar vi om hur Stockholm utvecklas just nu och framöver. Genom att ta med information och kunskap från rummet i Kulturhuset till olika platser i staden och möta stockholmarna där, hoppas vi att fler ska känna till och bli intresserade av vad som sker i just deras område, säger projektledare John Eriksson och fortsätter:

– Hela Stockholm utvecklas, på många olika sätt, och det är viktigt att vi fortsätter att berätta om vad vi gör och varför. Vi vill vara tillgängliga för samtal och diskussioner med stockholmarna när staden växer.

Första besöket i Rågsveds centrum

Vid det första besöket medverkar Stockholmsrummet vid luciafirandet i Rågsveds centrum. Då finns personer från Stockholms stad på plats för att möta invånare och svara på frågor om utvecklingen i området.

Under december månad samlar vi även in berättelser från personer som bor i Hagsätra och Rågsved med omnejd, berättelser om platser eller verksamheter som är viktiga och värda ett besök. I framtiden kommer dessa resultera i en utställning i Stockholmsrummet i Kulturhuset, men på något sätt även visas upp lokalt i området kring Hagsätra och Rågsved.

Läs mer om insamlingen och lämna ditt bidrag.